
Kabeljauw en papillotte met aardappeltjes en peultjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
24.59 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappels tricolore
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
2 stuks Puntpaprika
300 gram Peultjes
1 stuk Citroen
520 gram Kabeljauwfilet
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook gedurende 10-15 minuten, tot de aardappels gaar zijn. Giet af en laat droogstomen.
2. Snijd de gele ui in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Verwijder de kroon en zaadjes van de puntpaprika’s en snijd in reepjes. Verwijder de uiteindes van de peultjes en snijd in dunne reepjes. Meng de ui met de knoflook, puntpaprika, peultjes, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Snij de citroen in dunne plakjes.
3. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie of bakpapier ter grootte van een rechthoekige placemat op het aanrecht of tafel. Verdeel over het midden het groentemengsel. Leg hierop de kabeljauwmootjes, breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Top met de plakjes citroen. Vouw ze dicht, maar zorg dat er nog wel lucht in de pakketjes zit. Het moeten een soort zakjes worden, genaamd 'en papillotte'. Gaar de kabeljauw en papillotte 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Breng de aardappeltjes op smaak met extra vierge olijfolie. Haal de vis en groenten uit de pakketjes en leg op 4 borden. Serveer de aardappeltjes ernaast.
Meer recepten in de categorie