Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met zelf gemaakte rosti

Kabeljauw met zelf gemaakte rosti

Kabeljauw met zelf gemaakte rosti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blik(je) PLUS Rode kidneybonen 200 gram
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 stuk(ken) sjalotten (fijngesneden)
  • 1 stuk(ken) paprika (gesneden in kleine blokjes)
  • 2 el bloem
  • 1 (mes)punt(en) peper en zout (naar wens)
  • 2 stuk(ken) lente uitjes (in ringetjes gesneden)
  • 2 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
  • 800 g panklare vastkokende aardappelen (geschild en grof geraspt)
  • 1 pak(je) Heinz tomatenblokjes met knoflook
  • 1 doos(jes) champignons (in plakjes gesneden)
  • 5 el olijfolie
Bereiden
Verdeel wat olie in een ovenschaal. Strooi de sjalotten, knoflook, paprika en geraspte aardappel er in en verdeel gelijkmatig over de schaal. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. Controleer af en toe of het niet te hard gaat; anders afdekken met aluminiumfolie. Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze krokant in een hete koekenpan met olijfolie in 3-5 minuten per kant. Bak in een andere koekenpan de kidneybonen, champignons, lente uitjes en tomatenblokjes. Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier de tomaten bonensaus bij en leg de gebakken kabeljauw erbij.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
54 g
vet
16 g
Kcal
491