
Kabeljauw met zelf gemaakte rösti
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
5 el Carbonell Olys olijfolie
2 Sjalotten
1 Paprika
800 g Panklare vastkokende aardappelen
500 g Kabeljauwfilet
2 el Bloem
1 Blik PLUS rode kidneybonen à 200 gram
1 Doos PLUS champignons à 200 gram
2 Lente uitjes
1 Pak Heinz tomatenblokjes met knoflook à 400 gram
Peper
Zout
Bereidingswijze
Snijd de sjalotjes fijn, de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes en de lente uitjes in ringetjes. De aardappelen moeten geschild worden en daarna grof geraspt
Verdeel wat olie in een ovenschaal. Strooi de sjalotten, paprika en geraspte aardappel er in en verdeel gelijkmatig over de schaal. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210ºC. Controleer af en toe of het niet te hard gaat; dek anders af met aluminiumfolie.
Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze krokant in een hete koekenpan met olijfolie in 3-5 minuten per kant. Bak in een andere koekenpan de kidneybonen, champignons, lente uitjes en tomatenblokjes.
Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier de tomaten bonensaus bij en leg de gebakken kabeljauw erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
491 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
34 gram