Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met zelf gemaakte rosti

Kabeljauw met zelf gemaakte rosti

Ingrediënten

  • 1 blik(je) PLUS Rode kidneybonen 200 gram
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 stuk(ken) sjalotten (fijngesneden)
  • 1 stuk(ken) paprika (gesneden in kleine blokjes)
  • 2 el bloem
  • 1 (mes)punt(en) peper en zout (naar wens)
  • 2 stuk(ken) lente uitjes (in ringetjes gesneden)
  • 2 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
  • 800 g panklare vastkokende aardappelen (geschild en grof geraspt)
  • 1 pak(je) Heinz tomatenblokjes met knoflook
  • 1 doos(jes) champignons (in plakjes gesneden)
  • 5 el olijfolie
Kabeljauw met zelf gemaakte rosti product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel wat olie in een ovenschaal. Strooi de sjalotten, knoflook, paprika en geraspte aardappel er in en verdeel gelijkmatig over de schaal. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. Controleer af en toe of het niet te hard gaat; anders afdekken met aluminiumfolie. Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze krokant in een hete koekenpan met olijfolie in 3-5 minuten per kant. Bak in een andere koekenpan de kidneybonen, champignons, lente uitjes en tomatenblokjes. Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier de tomaten bonensaus bij en leg de gebakken kabeljauw erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 491
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vet 16 g