

Kip en chorizo pasta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
18.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Penne
150 gram Chorizo
2 stuks Kipfilet
2 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Oregano
1 theelepel Knoflookpoeder
2 stuks Tomaten
50 ml Slagroom
60 gram Parmigiano
200 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
2. Haal het velletje van de chorizo, halveer en snij dan in plakjes. Bak de chorizo in een hoge koekenpan tot het vet begint vrij te komen. Snij intussen de kip in blokjes en voeg aan de chorizo toe. Voeg ook de paprikapoeder, knoflookpoeder en oregano toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak verder tot de kip gaar is.
3. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat de saus ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen tot deze is ingekookt.
4. Voeg de slagroom, geraspte Parmezaan en spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Voeg als laatste de pasta toe met optioneel wat pastawater als je de saus wat dunner wilt.
5. Dien op met optioneel wat extra geraspte Parmezaan en eventueel wat chilivlokken.
Meer recepten in de categorie