

Kipgehaktballen soep
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Boerentrots kipgehakt
2 eetlepel Ricotta
40 gram Paneermeel
2 eetlepel Plus olijfolie
1 stuk Winterpeen
1 stuk Prei
1 stuk Bleekselderij
2 stuks Bouillon
200 gram Vermicelli
2 takjes Peterselie
2 takjes Dille
4 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Meng het kipgehakt met de ricotta en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout en draai balletjes van ongeveer 3cm. Verhit 1el olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
2. Snijd intussen de winterpeen in blokjes, de prei in halve ringen en de bleekselderij in dunne plakjes.
3. Verhit in een hoge pan de overige olie en bak de winterpeen, prei en bleekselderij aan tot dit zacht begint te worden. Voeg de bouillonblokjes, 1.2 liter water en de vermicelli toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef of je de soep nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
4. Doe de kipgehaktballen, wanneer deze gebakken zijn, in de soep. Snijd de verse kruiden grof en voeg toe aan de soep. Serveer met een lepel crème fraîche.
Meer recepten in de categorie