
Knoflookmosselen met tomaat en linzen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
olijfolie
2 kg mosselen
500 gram snoeptomaatjes
2 stuks uien
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 stuk citroen
410 gram linzen
100 gram verse spinazie
20 gram krulpeterselie
50 ml witte wijnazijn
1 klontje visbouillon
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Maak de mosselen schoon. Snijd de snoeptomaatjes in partjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn. Laat de linzen uitlekken en spoel goed af.
2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en het citroenrasp 10 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 5 minuten al roerend door. Blus af met de witte wijnazijn, het citroensap en 500 ml water. Voeg het bouillonblokje, de linzen, de spinazie en zwarte peper toe. Laat 7 minuten zachtjes doorkoken. Zet tenslotte het vuur middelhoog, voeg de mosselen toe en laat met de deksel op de pan in 6 minuten garen. Haal van het vuur en roer voorzichtig de peterselie erdoorheen.
3. Verdeel de knoflookmosselen met tomaat en linzen over de borden.
Tip: Garneer met peterselie en een partje citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2381 Kj
Calorieën
567 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
62 gram