Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koffie-bananenbrood

Koffie-bananenbrood

Ingrediënten

  • 2 kopjes sterke L'OR Espresso
  • 5 rijpe bananen
  • 200 g speltmeel
  • 2 el kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 handje pecannoten
  • 50 g pure chocolade
Koffie-bananenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 105 minuten
Recipes/Persons 5 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
  2. Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso en de gesmolten kokosolie en vermaal de ingrediënten tot een glad beslag.
  3. Voeg ook het handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog even kort, zodat je een beetje een crunch houdt.
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.
  5. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en duw in de bovenkant van het bananenbrood.
  6. Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
  7. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.
  8. Smelt de pure chocolade au bain-marie en drizzle de gesmolten chocolade dan over de bovenkant van het bananenbrood.
  9. Zet het bananenbrood in de koelkast totdat de chocolade helemaal uitgehard is, snijd dan in plakken en serveer!