Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos linzensoep met tomatenbrood

Kokos linzensoep met tomatenbrood

Kokos linzensoep met tomatenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 410 gram linzen
  • 3 cm Bio+ gember
  • 500 gram Romatrostomaten
  • Verse koriander
  • 400 gram tuinerwtjes extra fijn
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 1 rode ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geschrapte wortels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snijd de ui in ringen.
Pel en pers één knoflookteen en snijd de ander doormidden. Schil en rasp de gember. Snijd de wortel in blokjes, de helft van de tomaten in partjes en de andere helft doormidden. Hak de koriander grof.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de rode ui samen met de gember en de geperste knoflook. Voeg de tomatenpartjes en de rode currypasta toe en roerbak 4 minuten. Voeg dan 800 ml water, het bouillonblokje, de wortel en de linzen toe en laat het geheel 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 8 minuten knapperig. Wrijf met de opengesneden knoflookteen over het geroosterd brood en volg met de opengesneden tomaat totdat er geen pulp meer is. Breng op smaak met zwarte peper.
Voeg de tuinerwtjes toe aan de soep en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en haal de soep van het vuur.
Verdeel de kokos-linzensoep over de kommen, garneer met de koriander en serveer met het tomatenbrood.