Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kikkererwten salade met bloemkool en spinazie

Kruidige kikkererwten salade met bloemkool en spinazie

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 1 bosje koriander
  • 150 gram quinoa
  • 620 gram kikkererwten
  • 2 eetlepels curry madras kruiden
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram granaatappelpitten
  • 1 stuk citroen
  • 250 ml yoghurt
Kruidige kikkererwten salade met bloemkool en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak de koriander fijn. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten.
  2. 2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een koekenpan met olie. Giet de kikkererwten af, spoel schoon en meng de helft van de curry madras kruiden erdoor. Voeg toe aan de verwarmde pan en bak in 7 minuten rondom bruin en knapperig.
  4. 4. Meng de koriander, de bloemkool, quinoa, kikkererwten, spinazie en 2/3e van de granaatappelpitten door elkaar. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen.
  5. 5. Roer de overige curry madras kruiden door de yoghurt en breng op smaak met versgemalen peper.
  6. 6. Verdeel de kruidige kikkererwtensalade over de borden, garneer met de resterende granaatappelpitten en serveer met het yoghurt sausje.
  7. Tip: Lekker met geroosterd naanbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 362
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 16