
Kruidige kikkererwten salade met bloemkool en spinazie
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
1 bosje koriander
150 gram quinoa
620 gram kikkererwten
2 eetlepels curry madras kruiden
300 gram verse spinazie
100 gram granaatappelpitten
1 stuk citroen
250 ml yoghurt
Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak de koriander fijn. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten.
2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een koekenpan met olie. Giet de kikkererwten af, spoel schoon en meng de helft van de curry madras kruiden erdoor. Voeg toe aan de verwarmde pan en bak in 7 minuten rondom bruin en knapperig.
4. Meng de koriander, de bloemkool, quinoa, kikkererwten, spinazie en 2/3e van de granaatappelpitten door elkaar. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen.
5. Roer de overige curry madras kruiden door de yoghurt en breng op smaak met versgemalen peper.
6. Verdeel de kruidige kikkererwtensalade over de borden, garneer met de resterende granaatappelpitten en serveer met het yoghurt sausje.
Tip: Lekker met geroosterd naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1533 Kj
Calorieën
362 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie