Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse wortelsalade met kip en kikkererwten

Marokkaanse wortelsalade met kip en kikkererwten

Ingrediënten

  • 410 gram kikkererwten
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 300 gram PLUS kipfiletblokjes (Beter Leven)
  • 1 citroen
  • 1 kilo winterpeen
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 handje walnoten
  • 50 gram witte kaas
  • 350 gram trostomaten
Marokkaanse wortelsalade met kip en kikkererwten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met een vel keukenpapier. Meng 1 theelepel kerriepoeder samen met 1 theelepel paprikapoeder door 1 eetlepel olijfolie en verdeel over de kikkererwten. Verhit een koekenpan en bak de kikkererwten in 8 minuten knapperig.
  2. Breng de kipfiletblokjes op smaak door de overige kerrie- en paprikapoeder door elkaar te mengen. Rasp de schil van een citroen en meng door de kip. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Rasp de wortelen en snijd in dunne plakken. Hak de peterselie en de walnoten grof, verkruimel de witte kaas en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pers het sap van de citroen en meng met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over de borden.