
Mexicaanse maaltijdsalade met gerookte kip
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
280 gram gerookte kipfilets
3 eetlepels yoghurtdressing
150 gram maïskorrels
200 gram kidneybonen
1 stuk avocado
250 gram cherrytomaten
1 stuk kropsla
100 gram tortilla chips
1 stuk rode ui
1 gram platte peterselie
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes, halveer de cherrytomaten, hak de peterselie fijn, was de sla en scheur in kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Halveer de komkommer en snijd in boogjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in kleine blokjes.
2. Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan.
3. Meng de dressing met de sla, de rode ui, de mais, de kidneybonen, de tomaten, de komkommer, de helft van de peterselie en de avocado. Verdeel de salade over de borden en leg de kip erop. Verkruimel de tortilla chips, verdeel over de salade en garneer met de resterende peterselie.
Tip: Serveer met een partje limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2195 Kj
Calorieën
523 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
33 gram