Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse maaltijdsalade met gerookte kip

Mexicaanse maaltijdsalade met gerookte kip

Ingrediënten

  • 280 gram gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels yoghurtdressing
  • 2 komkommers
  • 150 gram maïskorrels
  • 200 gram rode kidneybonen
  • 1 avocado
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 kropsla
  • 100 gram tortillachips naturel
  • 1 rode ui
  • Verse peterselie
Mexicaanse maaltijdsalade met gerookte kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes, halveer de cherrytomaten, hak de peterselie fijn, was de sla en scheur in kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Halveer de komkommer en snijd in boogjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in kleine blokjes.
  2. Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan.
  3. Meng de dressing met de sla, de rode ui, de mais, de kidneybonen, de tomaten, de komkommer, de helft van de peterselie en de avocado. Verdeel de salade over de borden en leg de kip erop. Verkruimel de tortilla chips, verdeel over de salade en garneer met de resterende peterselie.