Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel

Mini Paris-Brest met mascarponecrème en aardbeien

Bakken
4 pers.
ca. 50 min

Ingrediënten

50 g ongezouten roomboter
50 g bloem
2 eieren
1 el amandelschaafsel (zakje 40 g, Dr. Oetker)
1 bakje mascarpone (250 g)
75 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
2 el poedersuiker
125 g aardbeien
Keukenmateriaal: bakplaat met bakpapier, spuitzak met ronde/kartel spuitmond (1½ cm ø), mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Teken met potlood op het bakpapier 4 cirkels van 9 cm ø. Draai het bakpapier om, zodat de cirkels zichtbaar blijven, maar niet afgeven aan het deeg.
Breng in een steelpan met dikke bodem 100 ml water met de boter aan de kook. Roer tot de boter is gesmolten.
Zeef de bloem. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
Zet de pan terug op laag vuur en bak ongeveer 2 min., tot het deeg begint te glanzen en iets aan de bodem van de pan plakt. Neem de pan weer van het vuur en laat het deeg 3 min. afkoelen. Roer er een voor een de eieren door; voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het deeg is opgenomen.
Schep het deeg in de spuitzak. Spuit van het deeg 4 cirkels op de potloodlijn op het bakpapier. Bestrooi het soezendeeg met het amandelschaafsel.
Bak de soezen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Open tussentijds de ovendeur niet, anders zakt het deeg in! Laat de soes in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de poedersuiker tot een dikke crème. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
Snijd de soezenringen met een kartelmes horizontaal door. Vul een schone spuitzak met de vanillecrème. Spuit de crème op de onderste helften van de soezen. Verdeel de aardbeien over de crème en leg er de bovenste soezenhelften weer op. Bestrooi de mini Paris-Brest’s met extra poedersuiker.

Variatietip

Ook lekker met frambozen, stukjes perzik of abrikoos.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen