
Mini Paris-Brest met mascarponecrème en aardbeien
Bakken
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
50 g bloem
2 eieren
1 el amandelschaafsel (zakje 40 g, Dr. Oetker)
1 bakje mascarpone (250 g)
75 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
2 el poedersuiker
125 g aardbeien
Keukenmateriaal: bakplaat met bakpapier, spuitzak met ronde/kartel spuitmond (1½ cm ø), mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Teken met potlood op het bakpapier 4 cirkels van 9 cm ø. Draai het bakpapier om, zodat de cirkels zichtbaar blijven, maar niet afgeven aan het deeg.
Breng in een steelpan met dikke bodem 100 ml water met de boter aan de kook. Roer tot de boter is gesmolten.
Zeef de bloem. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
Zet de pan terug op laag vuur en bak ongeveer 2 min., tot het deeg begint te glanzen en iets aan de bodem van de pan plakt. Neem de pan weer van het vuur en laat het deeg 3 min. afkoelen. Roer er een voor een de eieren door; voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het deeg is opgenomen.
Schep het deeg in de spuitzak. Spuit van het deeg 4 cirkels op de potloodlijn op het bakpapier. Bestrooi het soezendeeg met het amandelschaafsel.
Bak de soezen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Open tussentijds de ovendeur niet, anders zakt het deeg in! Laat de soes in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de poedersuiker tot een dikke crème. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
Snijd de soezenringen met een kartelmes horizontaal door. Vul een schone spuitzak met de vanillecrème. Spuit de crème op de onderste helften van de soezen. Verdeel de aardbeien over de crème en leg er de bovenste soezenhelften weer op. Bestrooi de mini Paris-Brest’s met extra poedersuiker.
Variatietip
Ook lekker met frambozen, stukjes perzik of abrikoos.