
Nasi van bloemkoolrijst met kippenvleugels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
31.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
8 stuks Kippenvleugels
2 eetlepel Kruiden voor saté
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 stuk Bloemkool
400 gram Roerbakgroenten
2 theelepel Gemalen komijn (djintan)
3 eetlepel Ketjap manis
1 eetlepel Sambal oelek
4 stuks Eieren
250 gram Satésaus
2 stuks Bosui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kippenvleugels met de satékruiden en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel over een ovenschaal en rooster in 25 minuten gaar.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd roosjes van de bloemkool en hak fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Rasp de roosjes dan op een grove rasp fijn.
3. Verwarm een wok op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig is de knoflook, bloemkoolrijst en roerbakgroenten toe, en bak op hoog vuur 3-5 minuten. Breng op smaak met de komijn, ketjap, sambal en naar smaak nog peper en zout.
4. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de eieren. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuien in ringetjes. Serveer de bloemkoolrijstnasi met de bosui, gebakken eieren, kip en satésaus.
Meer recepten in de categorie