
Ovenschotel met spinazie en prei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
2 stuks preien
1 bosje bieslook
500 gram verse spinazie
1 theelepel nootmuskaat
4 stuks eieren
300 gram soya yoghurt
8 stuks pannenkoeken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de bieslook fijn.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg dan de prei, spinazie en nootmuskaat toe en bak voor 5 minuten.
4. Kluts de eieren in een kom. Voeg de yoghurt en bieslook toe en meng door elkaar.
5. Vul de pannenkoeken met het spinaziemengsel en rol ze op. Leg ze opgerold in een ingevette ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bak voor 15 minuten.
6. Verdeel de ovenschotel over 4 borden en serveer.
TIP: Garneer met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2139 Kj
Calorieën
507 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie