Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met spinazie en prei

Ovenschotel met spinazie en prei

Ingrediënten

  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks preien
  • 1 bosje bieslook
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram soya yoghurt
  • 8 stuks pannenkoeken
Ovenschotel met spinazie en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de bieslook fijn.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg dan de prei, spinazie en nootmuskaat toe en bak voor 5 minuten.
  4. 4. Kluts de eieren in een kom. Voeg de yoghurt en bieslook toe en meng door elkaar.
  5. 5. Vul de pannenkoeken met het spinaziemengsel en rol ze op. Leg ze opgerold in een ingevette ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bak voor 15 minuten.
  6. 6. Verdeel de ovenschotel over 4 borden en serveer.
  7. TIP: Garneer met geroosterde pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 507
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7