Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas

Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas

Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram geschilde knolselderij
  • 2 grote rode appels in parten
  • sap van 0,5 citroen
  • 2 eetlepel boter
  • 2 grote uien in halve ringen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 200 milliliter slagroom
  • 40 gram hazelnoten grof gehakt
Voorbereiden
Snijd de knolselderij eerst in stukken en dan in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 minuten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter en verdeel hierin de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
25 g
vet
32 g
Kcal
465