Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met saucijs, spinazie en champignons

Penne met saucijs, spinazie en champignons

Ingrediënten

  • 300 gram Penne
  • 3 stuks Braadworst
  • 1 stuk Uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 400 gram Champignons
  • 3 eetlepel Tomatenpuree
  • 500 gram Passata
  • 4 eetlepel Mascarpone
  • 60 gram Parmigiano
  • 300 gram Spinazie
Penne met saucijs, spinazie en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de penne al dente in gezouten water.
  2. Verwarm een grote koekenpan op halfhoog vuur. Haal de worst uit het velletje en rul in grove stukken. Snipper de ui, voeg deze toe aan de worst, en bak mee tot de ui glazig is. Hak de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes en voeg ook dit toe aan de pan. Bak mee tot de champignons bruin gebakken zijn.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de passata toe, roer door, en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Voeg de mascarpone, de fijn geraspte Parmezaan en de spinazie toe. Roer door tot de spinazie geslonken is en breng dan de saus verder op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Dien op eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 719
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 6