
Perencrumble met blauwe bessen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
160 gram Bastogne koeken
4 eetlepels yoghurt
2 stuks handperen
125 gram blauwe bessen
125 gram roomboter
1 eetlepels maïszetmeel
2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de peer en snijd in stukjes. Snijd de roomboter in kleine blokjes en maal de bastognekoeken met behulp van een keukenmachine fijn.
3. Kneed de roomboter met de bastognekruimels tot een kruimeldeeg.
4. Meng de bosbessen met de peren, de suiker en de maïzena. Doe in een ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg er rustiek overheen. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
5. Serveer de perencrumble met blauwe bessen met de boer'n yoghurt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1627 Kj
Calorieën
388 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie