
Pizza margherita | Klassiek recept
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
250 gram bloem
1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
0.5 zakjes gedroogde gist
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
125 milliliter gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
1 handje basilicum
250 gram mozzarella (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie voor de topping en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 250ºC.
2. Verdeel het pizzadeeg in 2 porties en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 plakken van circa 20 cm ø. Leg ze op de bakplaat en maak de randen iets dikker. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel de basilicum en mozzarella erover. Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Garneer voor het serveren met extra basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1035 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
115 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
45 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie