Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met mosselen, haricots verts en rode ui

Pizza met mosselen, haricots verts en rode ui

Ingrediënten

  • 2 pakken pizzadeeg van 385 g
  • ½ pot pastasaus tradizionale
  • 1 kg Oosterschelde mosselen
  • 300 g haricots verts (Fairtrade)
  • 2 kleine rode uien, in ringen
  • 80 g Grana Padano, geraspt
Pizza met mosselen, haricots verts en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de mosselen onder koud stromend water en doe in een ruime pan met water. Kook de mosselen 6-8 min. met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.
  3. Breng 1 liter water aan de kook, voeg de haricots verts toe en kook in 3-4 min. beetgaar. Giet af.
  4. Leg beide rollen deeg elk op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier eronder. Verdeel de saus over beide stukken deegbodem, en verdeel de ui, het mosselvlees en de haricots verts erover. Bestrooi met de kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 800
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 102 g
  • Vet 25 g