Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizzastoombootjes

Pizzastoombootjes

Ingrediënten

  • 1 pak pizzadeeg met tomatensaus (Jan)
  • 2 bollen mozzarella (a 125 g)
  • 75 g maiskorrels
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 4 snackkomkommers
  • 4 bloemkoolroosjes
  • Bakpapier
  • Satéprikkers
Pizzastoombootjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bollen in blokjes van 2 cm. Laat de mais uitlekken. Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en snijd het deeg in 4 gelijke rechthoeken. Bestrijk met de tomatensaus maar laat een rand van 1 cm vrij. Verdeel de groente en vervolgens de kaas erover. Draai de uiteindes naar binnen en plak ze vast met een beetje water.
  4. Bak de bootjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de uiteindes van de snackkomkommers en rijg ze aan de satéprikkers.
  5. Zet de schoorsteen op de bootjes en prik de bloemkool erop als rook. Zie ginds komt de stoomboot al aan….

    Voedingswaarde

  • Kcal 522
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 59 g
  • Vet 19 g