
Pizzastoombootjes
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg met tomatensaus (Jan)
2 bollen mozzarella (a 125 g)
75 g maiskorrels
1 rode paprika
½ courgette
4 snackkomkommers
4 bloemkoolroosjes
Bakpapier
Satéprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bollen in blokjes van 2 cm. Laat de mais uitlekken. Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en snijd het deeg in 4 gelijke rechthoeken. Bestrijk met de tomatensaus maar laat een rand van 1 cm vrij. Verdeel de groente en vervolgens de kaas erover. Draai de uiteindes naar binnen en plak ze vast met een beetje water.
Bak de bootjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de uiteindes van de snackkomkommers en rijg ze aan de satéprikkers.
Zet de schoorsteen op de bootjes en prik de bloemkool erop als rook. Zie ginds komt de stoomboot al aan….
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
522 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
22 gram