
Risotto met bleekselderij en Hollandse garnaaltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram hollandse garnalen
8 stengels bleekselderij
150 ml droge witte wijn
300 gram doperwten (diepvries)
350 gram risottorijst
1 stuk visbouillonblokje
100 ml room
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in gelijke ringen en pers de knoflooktenen uit.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee, voeg de wijn toe en laat het vocht al roerende door de rijst opnemen. Voeg 800 ml water en het bouillonblokje toe, roer goed door en laat de rijst in circa 15 minuten gaarkoken.
3. Roer na 10 minuten de bleekselderij en de erwten door de rijst en laat meegaren.
4. Voeg tot slot de slagroom en de Hollandse garnalen toe en meng goed.
5. Verdeel de risotto over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2209 Kj
Calorieën
526 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
20 gram