Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met bleekselderij en Hollandse garnaaltjes

Risotto met bleekselderij en Hollandse garnaaltjes

Ingrediënten

  • 200 gram hollandse garnalen
  • 8 stengels bleekselderij
  • 150 ml droge witte wijn
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 350 gram risottorijst
  • 1 stuk visbouillonblokje
  • 100 ml room
  • 2 teentjes knoflook
Risotto met bleekselderij en Hollandse garnaaltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bleekselderij in gelijke ringen en pers de knoflooktenen uit.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee, voeg de wijn toe en laat het vocht al roerende door de rijst opnemen. Voeg 800 ml water en het bouillonblokje toe, roer goed door en laat de rijst in circa 15 minuten gaarkoken.
  3. 3. Roer na 10 minuten de bleekselderij en de erwten door de rijst en laat meegaren.
  4. 4. Voeg tot slot de slagroom en de Hollandse garnalen toe en meng goed.
  5. 5. Verdeel de risotto over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 526
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 6