Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige aspergetaart met zalm en citroen

Romige aspergetaart met zalm en citroen

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 175 gram Griekse roomkaas
  • 100 gram doperwten extra fijn (conserven)
  • 1 Bio+ ei
  • 200 gram gerookte Noorse zalmfilet
  • 1 citroen
  • Verse krulpeterselie
  • 460 gram bladerdeegvellen
Romige aspergetaart met zalm en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de uiteindes. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
  2. Meng de helft van de peterselie met de roomkaas, de citroenrasp en het citroensap.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Vouw de buitenkant 1 centimeter naar binnen zodat er een rand ontstaat. Besmeer het bladerdeeg met het roomkaasmengsel. Verdeel de asperges en de doperwten erover.
  4. Kluts een ei en bestrijk de randjes bladerdeeg. Bak de aspergetaart 20 - 25 minuten in de oven.
  5. Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de aspergetaart en garneer met peterselie.