
Romige zoete aardappelsoep met sinaasappel en walnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks sinaasappels
250 gram walnoten
500 gram hutspot groente
2 stuks zoete aardappelen
400 ml kokosmelk
1 liter groentebouillon
20 gram koriander
1 theelepel Ras el hanout
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof. Pers het sap van de sinaasappels. Hak de koriander grof.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de hutspot en de zoete aardappel toe en bak 3 minuten. Voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Kook op laag vuur 15 minuten. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
3. Meng 1 eetlepel olijfolie met de kruiden. Meng de olie door de walnoten en rooster in een droge koekenpan goudbruin.
4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gekruide walnoten en verse koriander.
Tip: Serveer met naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3185 Kj
Calorieën
718 kcal
Vetten
62 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie