Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige zoete aardappelsoep met sinaasappel en walnoten

Romige zoete aardappelsoep met sinaasappel en walnoten

Ingrediënten

  • 2 stuks sinaasappels
  • 250 gram walnoten
  • 500 gram hutspot groente
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 20 gram koriander
  • 1 theelepel Ras el hanout
Romige zoete aardappelsoep met sinaasappel en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof. Pers het sap van de sinaasappels. Hak de koriander grof.
  3. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de hutspot en de zoete aardappel toe en bak 3 minuten. Voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Kook op laag vuur 15 minuten. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
  4. 3. Meng 1 eetlepel olijfolie met de kruiden. Meng de olie door de walnoten en rooster in een droge koekenpan goudbruin.
  5. 4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gekruide walnoten en verse koriander.
  6. Tip: Serveer met naanbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 718
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 62 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 22
  • Vezels 11