
Roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 Italiaanse bollen
olijfolie om te bakken
2 rode uien l 200 gram spekjes
200 gram spinazie
250 gram roomkaas
250 gram zure room
150 gram geraspte jonge kaas
15 gram basilicum
250 gram cherrytomaatjes
250 gram champignons
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Voeg de spekjes toe en bak krokant en goudbruin.
Voeg de spinazie toe en roerbak dit voor 3 minuten op middelhoog vuur.
Snijd in een rondje het topje van de bollen af (bovenste centimeter) en hol de bollen voorzichtig uit.
Zorg dat de zijkant heel blijft. Er mag een randje brood blijven zitten. Vorm als het ware bakjes van de italiaanse bollen.
Mix de roomkaas, de zure room, de geraspte kaas en de basilicum -in kleine reepjes gesneden- in een bakje. Mix dit met het ui-spekjesmengsel.
Verdeel het kaasmengsel over de vier bollen.
Zet ze in een voorverwarmde oven.
Bak ze ongeveer 15 minuten.
Maak ondertussen de champignons schoon en bak ze totdat ze gaar zijn.
Serveer de gevulde bollen over de borden en serveer er een bakje cherrytomaatjes, een bakje champignons en een bakje broodkruim (brood uit de bollen) bij.
Meer recepten in de categorie