In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips

Roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips

Roomkaasfondue geserveerd in knapperige broodjes met dips product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 Italiaanse bollen
  • olijfolie om te bakken
  • 2 rode uien l 200 gram spekjes
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram roomkaas
  • 250 gram zure room
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • 15 gram basilicum
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram champignons
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Voeg de spekjes toe en bak krokant en goudbruin.
Voeg de spinazie toe en roerbak dit voor 3 minuten op middelhoog vuur.
Snijd in een rondje het topje van de bollen af (bovenste centimeter) en hol de bollen voorzichtig uit.
Zorg dat de zijkant heel blijft. Er mag een randje brood blijven zitten. Vorm als het ware bakjes van de italiaanse bollen.
Mix de roomkaas, de zure room, de geraspte kaas en de basilicum -in kleine reepjes gesneden- in een bakje. Mix dit met het ui-spekjesmengsel.
Verdeel het kaasmengsel over de vier bollen.
Zet ze in een voorverwarmde oven.
Bak ze ongeveer 15 minuten.
Maak ondertussen de champignons schoon en bak ze totdat ze gaar zijn.
Serveer de gevulde bollen over de borden en serveer er een bakje cherrytomaatjes, een bakje champignons en een bakje broodkruim (brood uit de bollen) bij.