
Scones met mandarijnenmarmelade
12 pers.
ca. 185 min
Hollands
Ingrediënten
4 mandarijnen
500 g suiker
½ Bio+ citroen
120 g krenten
315 g bloem
4 el basterdsuiker
1 el bakpoeder
1 mespuntje zout
190 g koude boter
90 ml slagroom
50 g crème fraîche
150 g mascarpone
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Boen de mandarijnen schoon en kook de mandarijnen ongeveer 2 uur op laag vuur.
Laat de mandarijnen uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte mandarijnen met de suiker, rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Kook de marmelade ongeveer 13 minuten en laat afkoelen.
Week ondertussen de krenten 30 minuten in warm water.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan.
Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg (je hebt waarschijnlijk een beetje slagroom over).
Laat de krenten uitlekken, dep droog en meng door het deeg. Vorm 12 kleine bolletjes van het deeg van circa 4 centimeter doorsnede.
Vet de muffintray in en verdeel de bolletjes in de muffintray.
Meng de eidooier met de resterende room.
Bestrijk de muffinbolletjes met het smeersel. Bak de scones in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de scones iets afkoelen en roer ondertussen de mascarpone los samen met de crème fraîche.
Bewaar de mandarijnenmarmelade in een gesteriliseerde weckpot nog drie maanden.
Meer recepten in de categorie