Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scones met mandarijnenmarmelade

Scones met mandarijnenmarmelade

Ingrediënten

  • 4 mandarijnen
  • 500 g suiker
  • ½ Bio+ citroen
  • 120 g krenten
  • 315 g bloem
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 190 g koude boter
  • 90 ml slagroom
  • 50 g crème fraîche
  • 150 g mascarpone
Scones met mandarijnenmarmelade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 185 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Boen de mandarijnen schoon en kook de mandarijnen ongeveer 2 uur op laag vuur.
  3. Laat de mandarijnen uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte mandarijnen met de suiker, rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost.
  4. Kook de marmelade ongeveer 13 minuten en laat afkoelen.
  5. Week ondertussen de krenten 30 minuten in warm water.
  6. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
  7. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan.
  8. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg (je hebt waarschijnlijk een beetje slagroom over).
  9. Laat de krenten uitlekken, dep droog en meng door het deeg. Vorm 12 kleine bolletjes van het deeg van circa 4 centimeter doorsnede.
  10. Vet de muffintray in en verdeel de bolletjes in de muffintray.
  11. Meng de eidooier met de resterende room.
  12. Bestrijk de muffinbolletjes met het smeersel. Bak de scones in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  13. Laat de scones iets afkoelen en roer ondertussen de mascarpone los samen met de crème fraîche.
  14. Bewaar de mandarijnenmarmelade in een gesteriliseerde weckpot nog drie maanden.