Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shakshuka met bloemkoolrijst

Shakshuka met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 2 stuks Prei
  • 2 tenen Knoflook
  • 400 gram Spinazie
  • 400 gram Bloemkoolrijst
  • 4 stuks Eieren
  • 100 gram Feta
Shakshuka met bloemkoolrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snij de prei in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak samen 2 minuten tot de prei zacht begint te worden. Voeg de spinazie toe en bak mee tot dit geslonken is. Voeg de bloemkoolrijst toe en meng goed door, breng op smaak met peper en zout
  2. Maak 4 kuiltjes en breek hier de eieren in. Verdeel de feta over het gerecht, leg een deksel op de pan en laat 8 minuten stoven op laag vuur.
  3. Serveer optioneel met wat vers stokbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 142
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 3 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 4