Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky dadel-chocolade repen met pinda’s

Sticky dadel-chocolade repen met pinda’s

Ingrediënten

  • 125 gram notenmix
  • 100 gram pinda's
  • 180 gram pure chocolade
  • 200 gram dadels
Sticky dadel-chocolade repen met pinda’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. + hakmolen of keukenmachine
  2. 1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in stukjes. Hak de noten grof.
  3. 2. Maal de dadels samen met de notenmix en de pinda’s tot een smeuïge substantie. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het plakkeriger te maken.
  4. 3. Leg een vel bakpapier in een kleine ovenschaal of een plastic bakje en verdeel het dadel mengsel erover. Laat een half uur opstijven in de koelkast.
  5. 4. Smelt de chocolade au bain-marie en giet over het dadel mengsel. Laat opstijven in de koelkast. Snijd zodra de chocolade hard is in gelijke blokken en serveer.
  6. Tip: Lekker met een snuf grof zeezout op de chocolade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 490
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 37
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 6