
Sticky dadel-chocolade repen met pinda’s
6 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
125 gram notenmix
100 gram pinda's
180 gram pure chocolade
200 gram dadels
Bereidingswijze
+ hakmolen of keukenmachine
1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in stukjes. Hak de noten grof.
2. Maal de dadels samen met de notenmix en de pinda’s tot een smeuïge substantie. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het plakkeriger te maken.
3. Leg een vel bakpapier in een kleine ovenschaal of een plastic bakje en verdeel het dadel mengsel erover. Laat een half uur opstijven in de koelkast.
4. Smelt de chocolade au bain-marie en giet over het dadel mengsel. Laat opstijven in de koelkast. Snijd zodra de chocolade hard is in gelijke blokken en serveer.
Tip: Lekker met een snuf grof zeezout op de chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2052 Kj
Calorieën
490 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
37 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie