Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Tartaar van vistrio met gamba

Tartaar van vistrio met gamba

6 pers.
ca. 60 min

Ingrediënten

1 pakje PLUS gerookte Noorse zalm (100 gram)
1 pakje GIJS gerookte forel
1 pakje gerookte zalm
1/4 bakje bieslook
1/4 bakje dille
1 limoen
2 el olijfolie
40 g poedersuiker
15 g sesamzaadjes
15 ml limoensap
14 g bloem (1 eetlepel)
1/2 tl gemberpoeder
15 g roomboter (1 eetlepel)
50 ml ketjap
1 bakje gemarineerde gamba’s
1 el wasabi
6 el mayonaise
4 radijsjes
1/2 komkommer
extra takjes dille
50 g zeekraal
Extra: bakpapier, deegroller, koekenpan, dunschiller, klein spuitzakje, kwastje en een kookring van 6 cm.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden voor de sesamkletskopjes. Meng in een kom de poedersuiker met de sesamzaadjes, limoensap, bloem en gemberpoeder. Smelt de boter in een steelpannetje en giet erbij. Meng tot een egaal beslag en laat een half uurtje stevig worden in de koelkast.
Stap 2
Kook ondertussen de ketjap in tot deze stroperig wordt en begint te bubbelen. Laat tot gebruik staan. Bak de gamba’s op hoog vuur om en om tot ze gaar zijn. Door de marinade heb je hiervoor geen extra olie nodig. Om het eten makkelijker te maken, kan je ze ook alvast pellen. Roer de mayonaise en wasabi door elkaar en doe in een klein spuitzakje. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in lange linten. Bewaar tot gebruik in een kom met koud water in de koelkast.
Stap 3
Schep het kletskop beslag in een rechthoek van 10 bij 20 cm op een met bakpapier bekleedde bakplaat, smeer het zo dun mogelijk uit, en gebruik niet te veel in een keer. Bak de kletskoppen in 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en trek het bakpapier van de bakplaat af op een snijplank. Snijd het gebakken beslag direct in lange driehoeken en rol ze voorzichtig met bakpapier over de deegroller. Laat afkoelen en hard worden. Tip: Misschien kan je er zo meer maken dan zes, op deze manier zijn er reserves, want ze zijn erg kwetsbaar.
Stap 4
Nu kan het bord worden opgemaakt. Haal een kwast door de stroperige ketjap en zet hiermee een streep op het bord. Als de ketjap te stevig is, kan deze nog even opgewarmd worden. Snijd de gerookte zalm en forel ik hele fijne stukjes. Plaats de kookring in het midden van het bord en schep hierin 1/6e van de gerookte visstukjes. Maak her en der op het bord dotjes met de wasabi mayonaise. Zet ook een toefje wasabi mayonaise op de tartaar, en druk hierop een sesamkletskop. Gebruik nog een toefje om de garnaal op het tartaartje vast te zetten. Rol de komkommerlinten op tot rolletjes en zet er op elk bord drie, versier ook met de plakjes radijs, de zeekraal en de extra dille. Serveer direct na het opmaken.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen