
Traybake met geroosterde aardappels, paprika en warm gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
36.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Vastkokende aardappelen
1 stuk Broccoli
2 stuks Puntpaprika
500 gram Warm gerookte zalmmoot
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappel en snijd in gelijke stukken. Meng met twee eetlepels olijfolie en een snuf zout en verdeel over een grote met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 minuten in de oven.
2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Verwijder de kontjes van de puntpaprika’s, halveer in de lengte en snijd in reepjes. Meng de broccoli en de paprika met twee eetlepels olijfolie en een snuf zout.
3. Verdeel als de aardappels 25 minuten in de oven hebben gelegen over de aardappels. Verlaag de oven naar 200 graden en rooster nog 15 minuten. Check of de aardappels gaar zijn en leg de warm gerookte zalm er nog 5 minuten bij.
4. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in partjes. Haal de bakplaat uit de oven, garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie