

Trifle met granola en kaki
Dessert
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
125g Tropische fruitmix (diepvries, ontdooid)
1 blikje ananasstukjes op sap 227 gr
1 kaki
2 el gepelde pistachenoten (optioneel)
8 el granola noten en zaden
1 beker Skyr IJslandse yoghurt 500 gr (Melkan)
Kaneelpoeder
Bereidingswijze
Pureer het ontdooide fruit met de staafmixer. Laat de ananas uitlekken boven de vruchtenpuree en roer het vocht door de puree. Halveer indien nodig de grotere stukjes ananas. Schil de kaki en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een droge koekenpan en leg ze op een stuk keukenpapier.
Verdeel de helft van de granola over de glazen of schaaltjes. Schep er de helft van de vruchtenpuree, Skyr en ananasstukjes over. Herhaal deze lagen nogmaals. Verdeel er de kaki en de pistachenoten over. Bestuif met een beetje kaneelpoeder.
Variatietip
In plaats van pistachenoten kun je ook amandelschaafsel gebruiken.
Meer recepten in de categorie