

Vegetarische groenteburgers met avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
10.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
4 stuks Ciabattina
4 stuks Groenteburgers
1 bosje Basilicum
6 eetlepel Mayonaise
1 helft Kropsla
2 stuks Trostomaten
1 stuk Avocado
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de paprikareepjes gedurende ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Rooster de broodjes in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de groenteburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Hak de basilicum zo fijn mogelijk en meng door de mayonaise. Scheur de slabladeren in tweeën. Snijd de tomaten en avocado in plakken.
4. Halveer de broodjes. Besmeer met de basilicummayonaise en beleg met de tomaat, burgers, sla, paprika en avocado. Breng op smaak met peper en zout en top met de bovenkantjes. Serveer direct.
Variatietip!
Deze burger kun je ook op de BBQ bereiden!
Meer recepten in de categorie