
Verse tagliatelle met doperwten, Hollandse garnalen en een zacht eitje
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
37.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
2 tenen Knoflook
50 gram Roomboter
400 gram Doperwten
1 stuk Citroen
200 gram Roomkaas
1 bosje Peterselie
500 gram Tagliatelle
200 gram Hollandse garnalen
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de eieren 5 minuten (30 seconden langer als ze groot zijn) en laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en leg apart.
2. Hak ondertussen de knoflook fijn en verwarm een ruime koeken- of hapjespan met de boter. Fruit hierin op laag vuur de knoflook, tot deze begint te geuren. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap. Voeg nu ook de roomkaas toe en roer goed door. Hak de peterselie fijn.
3. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af.
4. Meng de pasta door de doperwten en voeg een scheut kookvocht, twee derde van de peterselie en de Hollandse garnalen toe. Verwarm nog kort door en halveer de eieren in de lengte. Verdeel de pasta over vier diepe borden en garneer met de peterselie, Parmezaanse kaas en eieren.
Meer recepten in de categorie