Victoriabaars in pittige ketjapsaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Victoriabaars in pittige ketjapsaus

Victoriabaars in pittige ketjapsaus

Victoriabaars in pittige ketjapsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram kroepoek
  • 100 ml droge witte wijn (bv Soave)
  • 400 gram Victoriabaarsfilet
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1,5 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 ui
  • 1 kilo sperziebonen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de victoriabaarsfilet in 4 gelijke stukken. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.
Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een tweede pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten knapperig en gaar.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker, de sambal, de ketjap en de wijn toe en verwarm het mengsel 5 - 8 minuten.
Schenk de helft van het mengsel in een ovenschaal, leg de vis erop en verdeel de rest over de vis. Bak de vis in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Verdeel de rijst, de sperziebonen, de kroepoek en de victoriabaars in ketjapsaus over de borden.