Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus

Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus

Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eieren
  • 8 plakken suikerbrood
  • 250 ml amandelmelk
  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 20 gram amandelschaafsel
Bereiden
Pers de citroen uit boven een steelpan en voeg 200 gram blauwe bessen en de suiker toe. Verwarm al roerende op laag vuur tot de suiker is opgelost. Druk het fruit door een zeef.
Kluts de eieren en voeg de kaneel en de amandelmelk toe. Snijd het suikerbrood in dikke plakken en haal de sneetjes brood door het eimengsel. Zorg dat het brood goed doordrenkt is.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan rondom goudbruin.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de broodjes rondom bruin.
Serveer de wentelteefjes met de blauwe bessensaus en garneer met de overige blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.