Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Zalmfilet met garnaaltjessaus en aardappel met brie

Zalmfilet met garnaaltjessaus en aardappel met brie

4 pers.
ca. 70 min
Hollands

Ingrediënten

4 (niet te grote) kruimige aardappelen (biologisch)
25 g roomboter
1 bakje verse bieslook
1 bakje verse dille
4 stukken zalmfilet van 100 g (ASC)
4 plakjes gerookte zalm (ASC), bijv. rechte plakken sandwichzalm
3 tenen knoflook
75 g brie
250 ml droge witte wijn
2 sjalotten
2 blaadjes laurier
scheutje milde olijfolie
125 ml crème fraîche
100 g Hollandse garnalen (MSC)
EXTRA staafmixer
bakpapier
ovenschaal

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en kook ze in ± 20 min. gaar. Laat ze afkoelen.
Doe ondertussen de roomboter in een steelpan en laat smelten op laag vuur. Snij de bieslook en de blaadjes van de dille fijn en schep ze door elkaar op een bord. Hou de steeltjes van de dille apart. Bestrijk de stukken zalmfilet rondom met de gesmolten boter. De boter die je overhoudt, heb je nodig bij stap 5. Wentel de zalmfilets door de kruiden. De kruiden die je overhebt, gebruik je een latere stap. Wikkel om elk stuk zalmfilet een plak gerookte zalm. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de knoflook fijn. Snij de aardappelen over de lengte in, maar snij ze niet door. Duw de aardappelen een beetje open, maar probeer ze in vorm te houden, anders vallen ze uit elkaar. Verdeel met een mes in elke aardappel wat knoflook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snij de brie in 4 plakjes en duw die in de inkeping van de aardappelen. Als de brie wat uitsteekt, is dat niet erg. Leg de aardappelen op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en zet ± 25 min. in de oven.
Vet de ovenschaal in en leg de vis erin. Zet de schaal na 10 min. bij de aardappelen in de oven.
Breng ondertussen de wijn aan de kook in een steelpan. Snij de sjalotten fi jn en voeg ze met de laurierblaadjes en steeltjes van de dille toe aan de wijn. Laat op laag vuur 15 min. inkoken, tot er nog ± 100 ml wijn over is. Zeef de wijn boven een kom en hou het vocht apart. De specerijen die overblijven in de zeef heb je niet meer nodig.
Voeg de crème fraîche toe aan de opgevangen wijn en roer goed door met een garde (of gebruik een staafmixer als je de saus dun wilt hebben). Voeg het restje kruiden toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op het laatste moment de garnalen erdoor.
Controleer of de aardappelen mooi bruin zijn en de zalmfi lets gaar. Druk zacht op de zalm: voelt de vis nog heel stevig en veert hij terug, dan zet je hem nog even in de oven. Voelt de vis zacht en lijkt hij bijna uit elkaar te vallen als je erop drukt, dan is hij perfect. Serveer de zalm met de saus en de aardappelen.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
36 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen