Tip! Ben jij een echter vleesliefhebber? Bekijk dan ook vooral al onze recepten voor vlees van de BBQ!

BBQ varkenshaas: recepten en tips
Varkenshaas op de BBQ
Wat eet je bij varkenshaas op de BBQ?
Bijgerechten voor varkenshaas op de BBQ
Veel gestelde vragen
Wat is varkenshaas?
Zoals de naam al doet vermoeden is varkenshaas afkomstig van het varken. Het is de meest malse spier, die zich in de rug van een varken bevindt. Varkenshaas is een schuin toelopend stukje vlees dat van een dik gedeelte naar een relatief dun uiteinde loopt.
Welke varkenshaas BBQ marinade is lekker?
Op zoek naar een lekkere marinade oor BBQ varkenshaas? Probeer de volgende marinades vooral een keertje uit! Hou er rekening mee dat de smaken beter in het vlees trekken naarmate je langer marineert. Probeer hier minimaal 12 uur voor aan te houden.
- Hong-knoflook marinade: meng 3 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zwarte peper.
- Mosterd-dille marinade: meng 3 eetlepels dijonmosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels fijngehakte verse dille, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout en peper.
- Soja marinade: meng 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel bruine suiker, 2 teentjes fijngehakte knoflook en geraspte gember.
- Chimichurri marinade: meng 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 eetlepel gedroogde oregano en een snufje zout en peper.
- Barbecue marinade: meng 4 eetlepels barbecuesaus, 2 eetlepels appelciderazijn, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel bruine suiker en een theelepel paprikapoeder.
Hoe lang moet varkenshaas op de BBQ?
Varkenshaas kun je het beste indirect grillen. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft. Leg de varkenshaas op de indirecte grill op 180 °C voor 40 minuten. Bij een kerntemperatuur van 60 °C krijg je een mooi rosé resultaat. Wil je de varkenshaas toch direct grillen? Dan is 9 minuten rondom garen voldoende.
Welke kerntemperatuur voor varkenshaas van de BBQ?
De ideale kerntemperatuur voor een mooie rosé BBQ varkenshaas is 60 °C.