1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Witte wijn/
  6. Danie de Wet Chardonnay Sur Lie

Danie de Wet Chardonnay Sur Lie

Danie de Wet Chardonnay Sur Lie product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 9,32 )
6.99 699
NIX 18
Karakter
De milde en sappige witte wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel sap en zijn vol lekker rijp fruit. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Robertson is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. De wijnen van Danie de Wet hebben een fijn cepage karakter waardoor ze allemaal lekker verschillend zijn.
Herkomst
Zuid-Afrika, Robertson
Druif
Chardonnay
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Alcohol
13.5%
Wijnhuis
De Wet’s voorvaderen kwamen in 1694 in de Kaap aan en de familie is sindsdien betrokken bij de wijnindustrie. De familie van wie Danie inn Geisenheim in Duitsland studeerde, realiseerde zich vroeg dat het van belang is om een goede combinatie te vinden tussen wijn, natuurlijk instinct en technologie om in deze dynamische en continu veranderende industrie bij te blijven. Vandaag maakt de familie de Wet naast wijnen gemaakt van druiven van hun zeer gerenommeerde estate ‘De Wetshof ‘ook wijnen die gemaakt worden van druiven uit andere gebieden in en rondom de Kaap. Met zijn oog voor perfectie en smaak maakt hij wijnen die de smaak van de kritische consument goed volgen. Er is wel wat vooraf gegaan voordat Danie de Wet dit niveau van wijn maken bereikte. Hij heeft een zeer memorabele carrière achter de rug en is tot de dag van vandaag betrokken bij zeer veel organisaties en initiatieven.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
licht geel
Geur
Volle geur met citrustonen
Smaak
Wijn met een volle en frisse smaak met sappige appel, rijp geel fruit en een vleugje 'boterbabbelaar'
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Kip
  • Pasta

Alcohol
13.5%
Wettelijke omschrijving
Witte wijn
Contact
Danie de Wet
Communicatie adres
Wine of South Africa
A529
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten