1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Rode wijn/
  6. El Descanso Carmenère Reserva

El Descanso Carmenère Reserva

El Descanso Carmenère Reserva product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 9,32 )
6.99 699
NIX 18
Karakter
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. Curico ligt in het grote wijngebied ten zuiden van Santiago. Uit dat gebied komen de meeste wijnen uit Chili. De wijnen van El Descanso hebben doordat ze verbouwd worden op genoeg hoogte een fijne frisheid naast volle fruitsmaken, gedomineerd door het karakter van de gebruikte druivensoorten.
Herkomst
Chili, Valle de Curicó
Druif
Carménère
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Alcohol
13.5%
Wijnhuis
El Descanso is een merk van Vina Errazuriz, het meest vooraanstaande wijnhuis van Chili. Don Maximiano, de overgrootvader van de huidige eigenaar Eduardo Chadwick stichtte in 1871 de eersre wijngaard van Chili. Vina Errazuriz heeft wijngaarden in drie verschillende gebieden, rondom Santiago. Op de El Descanso Estate, gelegen bij Curico, 200 km ten zuiden van Santiago, oogst men witte en rode wijnen.
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Diep donker rood
Geur
Vol kruidig fruit afgerond met
Smaak
Mooi afgeronde vol smakende wijn met kruiden en een fijne houttoon.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Rund
  • Varken

Alcohol
13.5%
Contact
Casa Santiago Chile
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten