Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Piper Heidsieck Champagne Brut product foto
Piper Heidsieck

Champagne Brut

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 47,99)
35.99 3599

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Champagne is een traditioneel gemaakte mousserende wijn. Aan flessen uitgegiste wijn worden gistcellen toegevoegd. Deze flessen worden dan afgesloten. In de fles vindt dan een tweede gisting plaats waarbij de koolzuur wordt gevormd, die niet kan ontsnappen en zo als mousse, belletjes, in de wijn blijft. Het visitekaartje van Piper-Heidsieck Champagnes, de Cuvée Brut, bestaat grotendeels uit Pinot Noir. Pinot Meunier en Chardonnay spelen ook een belangrijke rol van deze uitgebalanceerde cuvée. Streng geselecteerde wijnen van verschillende jaren worden toegevoegd om ervoor te zorgen, dat de smaak jaar na jaar consistent blijft. Piper-Heidsieck Cuvée Brut heeft 24 tot 30 maanden gerijpt. Smaakt levendig en fris en heeft een karakteristieke afdronk met een Oosterse smaak.
Wijnsmaak
Herkomst
Frankrijk, Champagne
Druif
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
Het champagne huis PIPER-HEIDSIECK is een van de oudste wijnhuizen, opgericht in 1785 door Florens-Louis Heidsieck. Op verzoek van koningin Marie-Antoinette presenteert hij zijn wijnen in het huis van Versailles. Deze vielen in de smaak en al snel werden zijn wijnen in koningshuizen over de hele wereld geschonken. Als Florens-Louis Heidsieck overlijdt, trouwt zijn weduwe met Henri-Guillaume Piper en zo ontstaat: PIPER-HEIDSIECK. De kwaliteit van de wijnen wordt vandaag de dag gewaarborgd door de keldermeesters, Regis Camus en Severine Frerson. Regis Camus is 8 jaar op rij uitgeroepen tot 'beste wijnmaker van het jaar'. Hun kennis en kunde heeft ervoor gezorgd dat PIPER-HEIDSIECK het meest bekroonde champagnehuis van deze eeuw is. Een bekende PIPER-HEIDSIECK fan was Marilyn Monroe en sinds 1990 is het merk de officiele partner van het filmfestival in Cannes. Naast bekende filmsterren, heeft het merk ook exclusief samengewerkt met enkele grote designers, bijvoorbeeld: Jean-Paul Gaultier, Viktor & Rolf.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Sprankelend, goudgeel, helder
Geur
Frisse Lentebloesem, hint van citrusvruchten, peer, groene appel en subtiele tonen van warm brood.
Smaak
Levendig en fris, smaak van rijpe ananas, nootmuskaat, witte peper. Deze champagne won 92 punten in Wine Spectator en maar liefst twee zilveren plakken bij zowel de IWC als de IWSC.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Schaal- en schelpdieren
  • Vis

Producteigenschappen

Alcohol
12%
Wettelijke omschrijving
PIPER-HEIDSIECK CUVEE BRUT 0.75L
Contact
Maxxium Nederland BV
Communicatie adres
De Cuserstraat 89

1081 CN Amsterdam
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.