Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

De bakkerij van PLUS. Wij houden van bakken!

We houden van bakken en dat proef je!

Onze bakkerijafdeling biedt volop keuze en inspiratie. Appeltaart zoals oma het maakt, broodjes die pas in de winkel worden gebakken, met liefde gebakken verse koeken en ambachtelijk bereidde chocolade door onze chocolatiers. Stuk voor stuk gemaakt van de beste ingrediënten en met het vakmanschap van onze bakkers. Dat zorgt voor de lekkerste producten… en dat proef je! Tot de allerlaatste kruimel. En dat al dat heerlijke brood en gebak helemaal niet duur hoeft te zijn, laten we zien met onze dagelijkse aantrekkelijke aanbiedingen, broden voor maar 1 euro en scherp geprijsde Laagblijvers. 

Vers gebakken broodjes
Vers is gewoon het allerlekkerst. Daarom worden onze broodjes elke dag vers gebakken in de winkel. Dat ruik je en dat proef je.

 • Het deeg heeft in de bakkerij de tijd gekregen om te rijzen.
 • In de winkel worden de broodjes met liefde gebakken door onze bakkers.
 • Na het bakken mogen ze nog even rusten. Want dan krijg je die heerlijke, knapperige korst en de beste smaak.

Korenlanders vloerbrood en busbrood.
Onze Korenlanders broden worden elke ochtend vers aangeleverd door onze eigen bakkerijen. Ze zijn gemaakt volgens unieke recepturen met de beste ingrediënten. Het resultaat: lekker vers, voedzaam brood dat ook nog eens jaarrond scherp is geprijsd.

Bekijk het hele assortiment brood

Deze aanbiedingen vliegen als warme broodjes over de toonbank 
Dagelijks vers wit, bruin of meergranen brood. Jaarrond scherp geprijsde eurobroden en zoete lekkernijen. Van onze bakkerij word je blij. En dat geldt ook voor je portemonnee!

3 zoete snacks voor 2 euro! Ga naar aanbieding

Met desem bereid
De heerlijke geur van vers afgebakken Met desem bereid brood ruik je dagelijks in onze winkels.

 • Bereid met zuurdesem en extra smaakvol door de lange rijstijd.
 • Handgemaakt met de beste graansoorten
 • Gebakken op de stenen ovenvloer
 • Het resultaat: stoere broden met een dunne krokante korst.
 • Lekker als ontbijt en lunch en bij de borrel.
Bekijk recepten met het met desem bereid brood Bekijk alle met desem bereide broden

Bestel ook je gebak bij PLUS
Iets te vieren? Bijzondere gelegenheid of gewoon zomaar? Wie houdt er nu niet van taart en gebak! Onze bakkers bereiden iedere dag verse taarten, vlaaien en gebakjes. Voor ieder wat wils. Het dagverse gebak is dus echt vers. En dat proef je! Knapperige bodems, zachte vullingen en vers fruit: bij PLUS is iedere taart een feest!

Luxere taarten en gebak bestel je op taarten.plus.nl!
Wist je dat je bij PLUS ook luxere taarten en gebak kunt bestellen? Vul bij jouw PLUS minimaal 2 dagen van tevoren een bestelformulier in voor de datum waarop je het gebak wil afhalen. Of bestel deze taart direct op taarten.plus.nl en haal 'm af bij jouw PLUS. Voor 12 uur besteld betekent morgen ophalen in de winkel! 

Bestel je taarten en gebak Bestel luxere taarten, gebak en fototaarten

Met desem bereid Stokbrood
Bij PLUS houden we van stokbrood. Zeker als daar een goed verhaal achter zit. Ons met desem bereid Korenlanders stokbrood wordt met liefde gemaakt van de beste ingrediënten. De heerlijke geur van vers afgebakken met desem bereid stokbrood ruik je dagelijks in onze winkels.

 • Bereid met zuurdesem en extra smaakvol door de lange rijstijd.
 • Gebakken op een stenen ovenvloer.
 • Het resultaat: stokbroden met een dunne krokante korst.
 • Lekker als lunch of voor bij de borrel of de barbecue.

Gezond en duurzaam

Weet wat je eet met de vezelmeter van PLUS
Vezels dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en bevorderen een natuurlijke stoelgang. Ook in brood zitten vezels. Om je te helpen met het maken van een bewuste keuze vind je bij het brood en op sommige broodverpakkingen een handige vezelmeter. Daarop kun je in één oogopslag zien hoeveel vezels jouw favoriete brood bevat.

Waarom zijn vezels belangrijk?
'Voedingsvezels' (vezels) is een verzamelnaam voor een aantal koolhydraten die niet, of slechts gedeeltelijk, verteerd worden. Ze zitten onder andere in granen, groente, fruit en peulvruchten en spelen een belangrijke rol bij je gezondheid. Vezels van granen, zoals in brood, zorgen voor een langer gevuld gevoel. Ze leveren geen calorieën, maar wel vulling in je maag.

Duurzaam verpakt
Onze broodzakken zijn sinds kort dunner, maar net zo stevig. Zo besparen we ruim 19.000 kilo plastic per jaar. Bovendien zijn de etiketten op de zakken verdwenen en vind je de prijs en houdbaarheidsdatum voortaan op de sluitclip. Dat scheelt jaarlijks ook nog ruim 30 miljoen etiketten. Door al ons gebak in karton te verpakken, besparen we elk jaar ruim 168.000 kilo plastic. En daar zijn we heel trots op!

Samen tegen verspilling 
Al ons brood wordt dagelijks vers aangeleverd. Het brood dat niet verkocht wordt gooien natuurlijk niet weg. Het overgebleven brood uit al onze winkels gaat terug naar onze bakkerijen. Vanuit daar wordt het vervoerd naar de dierenvoedingsindustrie, zodat het een mooie bestemming krijgt als voedsel voor Nederlandse dieren. Zo wordt er niet verspild en komt al het brood goed terecht.

De lekkerste bakkerij producten

De lekkerste appeltaart van Nederland
Niks lekkerder dan de geur van zelfgebakken appeltaart. En daarna zo’n heerlijke, nog lauwwarme punt op je bord. Smullen.

 • Een knapperige roomboterkorst
 • Grote partjes van de beste Hollandse appels
 • Rozijnen en kaneel door de vulling.
 • Lekker zoet met een frisse bite.

En wist je dat wij ook de lekkerste appelflap en de lekkerste luxe karamel-chocolade- en rode vruchtendonut hebben?

De lekkerste appelflap
Handgevouwen, met extra roomboter en tot in de puntjes gevuld met verse Hollandse of Belgische appels en rozijntjes. Heerlijk bij een kop thee! 

De lekkerste donuts
Onze donuts worden gemaakt van de beste kwaliteit deeg, gevuld met een heerlijke vulling en met de hand gedecoreerd met chocolade of gekleurde spikkels. We verpakken ze in een gebaksdoosje, zodat ze mooi heel thuis aankomen. Een feestje op tafel! 

De lekkerste muffins
Voor onze muffins gebruiken we het allerbeste deeg. Aan dit unieke recept hebben de muffins hun smeuiigheid te danken. Ze worden gevuld met een verrassende crème en afgemaakt met lekkere topping. We verpakken de muffins in een gebaksdoosje, zodat je ze thuis vers kunt serveren. 

Bakkersbollen
Heb jij ze al geproefd? Onze heerlijke, verse en malse Bakkersbollen! Ze zijn net wat groter dan onze andere bolletjes. Gemaakt van de beste granen. Onze bakkers leveren ze elke ochtend vers af. Tip: lekker bij een kom soep.

De bakkersbollen zijn verkrijgbaar in Spelt en Waldkorn. Ook hebben we PLUS Korenlanders witte bollen of PLUS Korenlanders volkoren bollen in ons dagverse assortiment broodjes. 

Richesse chocolade pralines
Je kent het vast wel… het geluksgevoel als je geniet van overheerlijke chocolade. Daar worden onze chocolatiers ook gelukkig van. Als ware fijnproevers kennen zij het geheim van de beste ambachtelijk bereide chocolade: pure ingrediënten, vermengd met liefde en vakmanschap. Wat dacht je van pralines met een vulling van marsepein, overgoten met witte chocolade. Of de fruitige combinatie van zoete bloedsinaasappel in combinatie met heerlijke melkchocolade.

Rijckdom koek en cake
Onze bakkers speurden stad en land af naar de lekkerste recepten, de beste ingrediënten en verrassende smaakcombinaties. Onze cakes en koeken worden gebakken met liefde en aandacht, door échte vakmensen. Allemaal ambachtelijk bereid met 100% roomboter. En dat proef je.

Bekijk alles van Rijckdom

Nieuw in het broodschap

Met ingang van 1 juli 2020 zijn de regels door de bakkerijsector aangescherpt. Nieuwe afspraken over de samenstelling en benamingen van brood zorgen ervoor dat het duidelijker wordt wat je koopt. De nieuwe regels hebben een overgangstermijn van twee jaar. Dat betekent dat bakkers tot uiterlijk 1 juli 2022 de tijd hebben om aan deze verplichtingen te voldoen. Als PLUS vinden wij transparantie belangrijk, daarom zullen wij in september 2020 al een eerste stap zetten. Immers: Goed eten is weten wat je eet.

Nederland kent een enorme variëteit aan broden. Denk bijvoorbeeld aan spelt-, oer- en boerenbrood. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En hoeveel spelt zit er werkelijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Tijd voor opheldering. De naamgeving van ons brood bestaat straks uit drie vaste bouwstenen, die de samenstelling van het brood duiden.

Half, midden of heel
Half, midden of heel zegt iets over het formaat brood dat je koopt (gebaseerd op de hoeveelheid droge stof en bepaalt het geschatte eindgewicht). In de benamingen van bolletjes en puntjes komt dit niet terug, hier wordt op de zak aangegeven hoeveel stuks er in de verpakking zitten.

Wit, volkoren of bruin
Witbrood wordt gemaakt van 100% bloem, volkorenbrood van 100% volkorenmeel en bruinbrood wordt gemaakt van een combinatie van volkorenmeel en bloem (waarbij we altijd meer volkorenmeel dan bloem gebruiken).

Het verschil tussen volkorenmeel en bloem? Beiden worden gemaakt van graankorrels. Als je de graankorrels vermaalt met kiemen en zemelen krijg je volkorenmeel. Wanneer je het volkorenmeel zeeft, dan houd je witte bloem over. Volkorenmeel is ongezeefd, hier zitten meer vezels, vitaminen en mineralen in en dat maakt volkorenmeel gezonder dan bloem.

Graansoorten
De aanduiding van de graansoort geeft aan van welk graan het brood gebakken is. In de naamgeving wordt onderscheid gemaakt tussen het aantal verschillende graansoorten dat in een brood aanwezig zijn: één graansoort, twee graansoorten of een meergranen brood.

Bovenstaande opbouw in benaming heeft betrekking op alle warenwettelijke benamingen van onze broden, deze benamingen staan klein weergegeven boven de ingrediëntendeclaratie van ons brood. De benamingen die voorop onze broden staan zoals “Korenlanders licht meerzaden” of “witte bolletjes” blijven in veel gevallen gelijk. Enkel de benaming “tarwe” zal veranderen in “bruin” op al onze broden en bolletjes. Reden hiervoor is dat bruin en tarwe voor ingang van de nieuwe warenwet synoniemen waren, dit is echter niet meer hetzelfde. Een bruin brood is een brood bereid met bloem en volkorenmeel. Dit kan op basis van het graan tarwe maar dat kan ook een ander graansoort zijn (bv. spelt).

Door onze broden wit, volkoren of bruin (i.p.v. tarwe) te noemen, verwijzen we eenduidig naar de verhouding meel/bloem dat in ons brood verwerkt is, zo voorkomen we onnodige verwarring. Wees gerust, alleen de (warenwettelijke) benamingen van onze broden en bolletjes zullen wijzigen, de broden zelf zijn van de vertrouwde kwaliteit die je van ons gewend bent.