In de Gelderse Bommelerwaard maakt Den Eelder op hun familiebedrijf zuivel van melk van eigen koeien. Ze houden de zuivel zo puur mogelijk! Zoals de melk uit de koe komt, zo gaat hij ook het pak in.

Loeilekker van eigen boerderij!

Ambachtelijk bereid
Den Eelder is een (h)echt familiebedrijf dat al drie generaties sterk staat. Al ruim 40 jaar maken zij zuivel van melk van eigen koeien. De dames in de stal hebben daarbij zoveel mogelijk keuzevrijheid: ze mogen namelijk zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken willen worden.
Omdat Den Eelder dagelijks bezig is met de natuur, wordt bij elke stap bewust aan het milieu gedacht. Het grootste deel van de energie die Den Eelder gebruikt, wekken ze zelf op en wordt onder andere gebruikt in de zuivelmakerij.
Pal naast de stallen staat de zuivelmakerij, waar de verse melk direct naartoe gaat. Alle producten worden zo puur mogelijk en op ambachtelijke wijze bereid. Zo wordt de karnemelk nog echt gekarnd en de vla ouderwets gekookt. De yoghurt wordt warm afgevuld en koelt af in het pak. Daardoor krijg je een lekker dikke yoghurt, zónder gebruik te maken van toevoegingen.

Platina karnemelk
Den Eelder heeft dit jaar wederom deelgenomen aan de Cum Laude awards. Dé competitie waarin de beste boerenzuivelproducten van Nederland worden beoordeeld. Zuivelmakers uit heel het land kwamen bijeen om hun ambachtelijke zuivelproducten te laten proeven door een vakjury. Den Eelder werd tijdens deze verkiezing meerdere keren bekroond en ontving verschillende prijzen voor haar zuivelproducten. De boeren karnemelk werd zelfs beloond met de felbegeerde Platinum Award, wat betekend dat dit product is uitgeroepen tot de lekkerste boeren karnemelk van Nederland!
Naast de overwinning bij de Cum Laude Awards wist Den Eelder ook een andere belangrijke test indruk te maken. In een smaaktest van het Algemeen Dagblad (AD), waarin drie vla kenners een breed scala aan vanillevla’s beoordeelden, kwam de boeren vanillevla van Den Eelder als beste uit de test. Een prestatie die benadrukt dat boeren vakmanschap en traditionele bereidingswijze het verschil maken!
De weg van Den Eelder
Op het erf van Den Eelder legt melk een hele weg af om uiteindelijk in het pak terecht te komen. Wil jij weten hoe deze weg loopt? Zuivelmaker Willem legt het uit in de video!