Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Minder plastic gebruiken

Minder plastic

Als Meest Verantwoorde Supermarkt vinden wij het belangrijk om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Van onze winkelmaterialen tot aan onze verpakkingen. En als we plastic gebruiken, willen we dit zo goed mogelijk recyclen. Help je ook mee om minder plastic te gebruiken? We delen 3 handige tips.

1. Lever je grote én kleine plastic flessen in

Op veel plastic flessen zit statiegeld. Van deze oude flessen worden weer nieuwe flessen en andere plastic producten gemaakt. Lever je statiegeldflessen daarom in bij de flessenautomaat in de winkel.

Wist je dat er vanaf 1 juli 2021 ook statiegeld zit op kleine plastic flesjes? 15 cent statiegeld om precies te zijn! Om de flesjes in te kunnen leveren moet de barcode goed scanbaar zijn, de fles onbeschadigd en de dop weer op het flesje zitten. Lever dus voortaan ook je kleine plastic flesjes in. Help je mee?

Let op: tot 1 juli zijn er twee varianten kleine flesjes in omloop. De oude flesjes zonder statiegeld én de nieuwe flesjes met statiegeld. Je herkent de statiegeldflessen aan het groene statiegeldlogo op het etiket.

2. Afval scheiden

Als we ons afval zoals plastic, beter scheiden kan er meer gerecycled worden. Er zijn dan minder grondstoffen nodig voor het produceren van nieuw plastic. Wist je dat zelfs jouw groente-, fruit- en tuinafval een waardevolle grondstof is? Hier wordt bijvoorbeeld compost van gemaakt voor boeren en tuinders.

3. Neem je eigen tas mee naar de winkel

Een goede keuze voor het milieu is om je eigen, stevige boodschappentas mee te nemen, zoals een big shopper van PET of jute.  

Wist je dat...
Op onze groente, fruit en broodafdeling papieren zakken liggen? Een milieuvriendelijker alternatief dan plastic zakjes. De huidige plastic zakjes zijn in 2019 vervangen door zakjes die voor 90% bestaan uit suikerriet. 

Minder plastic en het tegengaan van voedselverspilling

Bij PLUS willen we onze producten met zo min mogelijk materiaal verpakken. Als het toch nodig is proberen we producten zo duurzaam mogelijk te verpakken. We hebben al mooie stappen gezet, bekijk ze hier.
We zetten ons ook in om voedselverspilling tegen te gaan en we doneren aan de Voedselbank.