1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Affogato met amandelroom
« TERUG
Affogato met amandelroom

Affogato

met amandelroom

Wil je het kerstbuffet op zijn Italiaans afsluiten? Serveer dan een Affogato. Deze Italiaanse koffievariant met vanilleroomijs en een vleugje amandellikeur is in een handomdraai gemaakt.

De lekkerste recepten zijn vaak heel eenvoudig te maken. En daar is bij dit Affogato recept niets aan gelogen. Deze koude koffievariant staat binnen een kwartiertje op tafel.

Bereiden
Klop de slagroom met de suiker en amandellikeur stijf. Bereid 4 koffiecups espresso oro . Schep in 4 glazen een bol vanilleroomijs. Schenk de espresso over het ijs en garneer met een dot amandelroom en geroosterd amandelschaafsel. Zet de rest van de amandelroom in een mooi schaaltje op tafel.

Wil je het dessertje net een beetje extra geven? Verkruimel dan wat meringues over het toetje. Dan ziet het gerechtje er nog feestelijker uit.

Deel:

Drank

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 el amandellikeur
  • 4 koffiecups espresso oro (PLUS)
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 2 el amandelschaafsel, geroosterd

Ingrediënten