1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Braziliaanse hapjes serveren tijdens de Olympische Spelen
« TERUG
Braziliaanse hapjes serveren tijdens de Olympische Spelen - Brigadeiros

Braziliaanse hapjes serveren tijdens de Olympische Spelen

Dit weekend is het weer zover, de Olympische Spelen! Dit jaar is Rio de Janeiro de plek waar alle topatleten strijden om medailles . Met 18 uur live tv per dag voor de boeg, is een snackje op zijn tijd wel lekker. En met deze drie hapjes blijf je helemaal in Braziliaanse sferen.

Braziliaanse bonbons: brigadeiros
Dit lekkere bonbonnetje maak je in een handomdraai en je kunt zelf een topping kiezen!

  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk en de cacao erdoor en breng langzaam aan de kook.
  2. Blijf roeren terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt en dik wordt, na ongeveer 10 minuten.
  3. Giet het mengsel in een ingevette schaal en laat op kamertemperatuur afkoelen.
  4. Vet je handen in met boter en vorm kleine balletjes van het afgekoelde mengsel. Rol de balletjes meteen door de hagelslag of door een andere topping. Bewaar de brigadeiros in de koelkast tot je ze gaat serveren.
Braziliaanse hapjes serveren tijdens de Olympische Spelen - Cocadas

Braziliaanse snacks: cocadas
Deze zoete koekjes zijn heel simpel om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Lekker zoet met een kokossmaakje!

  1. Zet een steelpan op het vuur en doe al roerend alle ingrediënten in de pan. Blijf goed roeren. Het mengsel wordt steeds dikker en krijgt een donkere kleur.
  2. Als het mengsel is ingedikt en zwaar aanvoelt aan je lepel, haal je de pan van het vuur.
  3. Schep met verschillende lepels, steeds een lepel met cocada uit de pan en leg ze op bijvoorbeeld een bakplaat.
  4. Laat de lepels ongeveer 30 minuten liggen zodat ze goed afkoelen. Je kunt de afgekoelde cocadas bewaren in een gesloten verpakking.
Braziliaanse hapjes serveren tijdens de Olympische Spelen - Braziliaanse melkcake

Braziliaanse melkcake
Dit is een van de meest gegeten cakes in het noordoosten van Brazilië. Je maakt hem in een blender, dat is sowieso een populaire manier om cakes te maken in Brazilië. De melkcake is een stevige en compacte cake en makkelijk om te maken.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
  3. Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Voeg eerst de vloeibare ingrediënten toe en daarna alle droge. Mix het mengsel tot een egaal beslag.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake ongeveer 30 á 40 minuten, tot deze gaar en goudbruin is.

Variatietip: Garneer de melkcake met vruchten-, vanille- of chocoladesaus, suikersprinkels, een toef slagroom of een bolletje ijs.

Deel:

Ingrediënten

  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 15 g boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 g chocoladehagelslag/ vruchtenhagel (of andere topping)

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • ½ blikje kristalsuiker
  • 300 g geraspte kokosnoot
  • ½ theelepel vanillesuiker

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 400 á 600 g suiker
  • 3 eieren
  • 30 g gesmolten boter
  • 1 snufje zout
  • 1 limoen, rasp van de schil
  • 500 g bloem

Ingrediënten