
Braziliaanse melkcake
Traktatie
10 pers.
ca. 50 Min
Ingrediënten
1 liter melk
400 á 600 g suiker
3 eieren
30 g gesmolten boter
1 snufje zout
1 limoen, rasp van de schil
500 g bloem
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Voeg eerst de vloeibare ingrediënten toe en daarna alle droge. Mix het mengsel tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake ongeveer 30 á 40 minuten, tot deze gaar en goudbruin is.
Variatietip!
Garneer de melkcake met vruchten-, vanille- of chocoladesaus, suikersprinkels, een toef slagroom of een bolletje ijs.
Meer recepten in de categorie
Dit is een van de meest gegeten cakes in het noordoosten van Brazilië. Je maakt hem in een blender, dat is sowieso een populaire manier om cakes te maken in Brazilië. De melkcake is een stevige en compacte cake en makkelijk om te maken.