Broodvlecht met gekleurde eitjes
Ontbijt
8 pers.
Ingrediënten
0.5 theelepel Dr.Oetker gist
240 ml Water
325 gram PLUS Patent bloem
1 theelepel Jozo Keukenzout met jodium
1 eetlepel Van Gilse Kristalsuiker
120 gram PLUS Hazelnootpasta
5 stuks Bio+ Eieren
500 ml Zonnatura bietensap
500 ml PLUS Vers sap sinaasappel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de gist samen met het lauwwarme water in een kom en laat 10 minuten staan.
Voeg de Patent bloem, het zout en de suiker in een andere kom en roer door elkaar. Voeg het gistmengsel toe en kneed met een handmixer met deeghaken in 7 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Rol het deeg uit tot een vierkante deeglap van 1 cm dik. Verdeel de hazelnootpasta over het deeg en rol het deeg op. Snijd de deegrol over de lengte doormidden en vlecht de 2 stroken om en om tot een broodvlecht. Plaats de broodvlecht 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Breng een steelpan met het bietensap aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Haal de eieren voorzichtig uit de pan en laat ze schrikken in koud water.
Serveer de broodvlecht met de gekleurde eieren en de verse jus.
Meer recepten in de categorie
Deze eyecatcher mag niet ontbreken op de paastafel: de broodvlecht. Het duurt ongeveer een half uur om alles voor te bereiden maar daarna heb je ook iets om trots op te zijn! De gekleurde eitjes maken het helemaal af.