
Chocolade-ijstaart met merengueschuim en vijgen
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 eieren
65 g suiker
40 g poedersuiker
1 l PLUS 3 chocoladeslagroomijs
2 PLUS Muffins chocolade deluxe
4 verse vijgen
25 g boter
50 g suiker
EXTRA bakplaat met bakpapier, ronde schaal van ca. 1½ bekleed met vershoudfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100°C.
Scheid de eieren en klop voor de merengue de eiwitten in een vetvrije kom los. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je op vol vermogen blijft kloppen.
Klop, als het eiwit rechtopstaande pieken heeft, de poedersuiker erdoorheen.
Verdeel het eiwitschuim in kleine hoopjes en 1 grotere toef op het bakpapier en laat minimaal 2 uur drogen in de gesloten oven.
Doe het ijs over in een kom en laat het in een halfuur iets zachter worden in de koelkast. Breek de helft van de merengue in grove stukken en schep luchtig door het ijs. Schep het ijs in de ronde schaal en strijk goed aan om luchtbellen te voorkomen. Snijd de muffins in plakken en dek het ijs hiermee af. Laat afgedekt met folie minimaal 2 uur in de vriezer opstijven.
Verwarm de ovengrill en snijd intussen de vijgen horizontaal in drie plakken. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en leg op elk plakje een stukje boter. Bestrooi met de suiker en laat een paar minuten onder de grill karamelliseren.
Stort de ijstaart op een schaal en rangschik de plakken vijg erop.
Verdeel vlak voor het serveren de rest van de merengue langs de ijstaart en plaats de grote toef bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
96 gram
Eiwitten
10 gram