1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Franse crêpes met vanillemascarpone en frambozen
« TERUG
Franse crêpes met vanillemascarpone en frambozen

Franse crêpes

met vanillemascarpone en frambozen

Crêpes, of op z’n Hollands flensjes, mogen eigenlijk niet ontbreken deze feestdagen. Maak het dessert extra feestelijk door ze met wat poedersuiker te bestrooien. Dan komt het helemaal goed met de witte kerst.

Bereiden
Verwarm de frambozen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels water 5 minuten tot een warme frambozensaus. Wil je tijdens de feestdagen wat tijd besparen? Maak dan de frambozensaus een dagje eerder.

Vanillemascarpone
Frambozensaus gemaakt? Klop met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom, 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker tot een dikke en romige crème. Verwarm de crêpes (kant-en-klaar, dat is wel zo gemakkelijk) volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal. Schep de vanillemascarpone op de crêpes, rol ze op en snijd ze schuin doormidden. Schep er de warme frambozen over en bestrooi met poedersuiker.

Restjestip
Heb je flensjes over? Bewaar ze dan voor de ontbijttafel. Hartstikke lekker met jam, stroop, banaan of ander fruit. Heb je maar 2 flensjes over? Snijd ze dan in pizzapunten. Dat ziet er meteen extra feestelijk uit.

Deel:

Nagerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 g frambozen (vriesvers)
  • 6 el suiker
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 Franse crêpes (PLUS Moment, 6 stuks)
  • poedersuiker

Ingrediënten