1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Garnalencocktail met meloen
« TERUG
Garnalencocktail met meloen

Garnalencocktail met meloen

Denk je erover om deze feestdagen een garnalencocktail als kerstvoorgerecht te serveren? Doen! Deze echte klassieker staat sinds de jaren 90 regelmatig op het kerstmenu. In die tijd was de uitvoering misschien iets eenvoudiger, tegenwoordig variëren we er op los.

En wat ook nog eens heel erg fijn is, je kan het gerecht gemakkelijk voorbereiden. Zo kan je meer tijd besteden aan je gasten.

Wij hebben ervoor gekozen om de cocktailsaus zelf te maken. Daarbij combineren we een venkelsalade en meloen. Serveer jouw cocktail in mooie glazen voor een extra feestelijk effect!

Kan je wel wat hulp gebruiken in de keuken? Bekijk dan onze receptvideo, daarin nemen we het hele recept stap voor stap met je door. Succes!

Garnalencocktail met meloen

  1. Voor de cocktailsaus meng je de mayonaise, tomatenpuree, gembersiroop, citroensap en paprikapoeder tot een glad mengsel. Giet er vervolgens een klein scheutje cognac bij en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd daarna de venkel in dunne plakken en leg in een schaal. Giet water in de pan en voeg hierbij de kurkuma, honing en witte wijnazijn. Breng dit aan de kook en giet vervolgens over de venkel.
  3. Snijd een halve meloen in partjes en verwijder de schil, snijd de meloen vervolgens in kleine blokjes. Vul de cocktailglazen door eerst de meloen op de bodem te leggen, hier komt de venkelsalade op, vervolgens de veldsla en nog een laagje meloen. Leg flink wat garnalen bovenop de laagjes en top af met cocktailsaus en eventueel een schijfje citroen.

Deel:

Voorgerecht

Ca. 25 minuten

+ 15 minuten wachten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 el mayonnaise
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje cognac
  • peper en zout
  • sap van ½ citroen
  • 200gr Hollandse garnalen
  • 1 Galia meloen
  • 1 handje fijngehakte munt
  • scheutje olijfolie
  • 1 venkel
  • 3 el honing
  • 50ml wijnazijn
  • 50ml water
  • 1tl kurkuma
  • 1 handje veldsla

Ingrediënten