Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Cranberries en Kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uiteraard mag een recept met deze heerlijke besjes dan ook niet ontbreken tijdens de feestdagen. Met deze prachtig gebraden varkensfiletrollade met rozemarijn en cranberrycompote laat je oude tijden herleven.
Goed werk heeft tijd nodig, wordt vaak gezegd. Maar deze uitdrukking geldt niet voor dit oogstrelende recept. Deze prachtige varkensfiletrollade heeft slechts een klein uurtje nodig. En de smaak? Die is om van te watertanden.
Wil je ruimte op het fornuis creëren? Maak de cranberrycompote dan een dag van tevoren. Op de verpakking staat precies hoe het moet. Bewaar de compote in de koelkast en warm op laag vuur op vlak voor serveren. Je kunt de compote iets scherper maken, door 2 eetlepels fijngehakte gemberbolletjes toe te voegen.
De rollade bereiden
Bestrooi 1 varkensrollade naturel met zout en peper. Steek rondom onder het rolladenet de takjes van 1 bakje rozemarijn. Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan. Braad de rollade rondom goudbruin aan. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Leg een deksel schuin op de pan en braad de rollade gaar in circa 45 minuten op laag vuur. Keer regelmatig. Leg de rollade op een snijplank. Snijd 4 plakken van de rollade, leg die ervoor. Schep in het midden een lepel cranberrycompote. Garneer met een plukje rucola.
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT