1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Geglaceerde varkenshaas op Indonesische wijze
« TERUG
Geglaceerde varkenshaas op Indonesische wijze

Geglaceerde varkenshaas op Indonesische wijze

Voor wie wel van een beetje pit en Indonesisch houdt. Een op de barbecue geglaceerde varkenshaas, bereid op Indonesische wijze. Lekker met rijst en sperziebonensalade. Met de Weber BBQ thermometer weet je precies wanneer de varkenshaas gaar is. De Weber thermometer is een handige BBQ Tool waarmee je de temperatuur van het vlees snel en nauwkeurig afleest!

Geglaceerde varkenshaas op Indonesische wijze

  1. Pel en pers de knoflook. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng de ketjap manis met de knoflook, de honing, de komijn en de sambal.
  2. Wrijf de varkenshaas goed in met het mengsel en laat minimaal een half uur intrekken.
  3. Leg de varkenshaas op de barbecue en grill het vlees rondom bruin. Kwast af en toe in met het overgebleven mengsel. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt, is het gaar. Garneer met de bosui.

Tip
Lekker met rijst en een taugé-sperziebonen salade. Voor de taugé-sperziebonensalade meng je gekookte sperziebonen en taugé door elkaar met gehakte munt, koriander, pinda’s, ringetjes rode peper, kleine mango blokjes en het sap van een limoen.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel komijn
Extra
  • Weber thermometer
  • Kwast

Ingrediënten