1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes
« TERUG
Groene-theejelly met munt en blauwe vruchtjes

Groene-theejelly

met munt en blauwe vruchtjes

Heb je zin om het kerstdiner met een echte blikvanger af te sluiten? Wat dacht je van deze groene-theejelly’s? Versier ze met aalbessen of ander rood fruit erbij en de jelly’s vallen extra op.

Een kop groene thee doet het altijd goed na een avond vol gezelligheid. Even bijkomen van al dat lekkers. Verras je gasten dit jaar met deze bijzondere groene-theejelly’s.

Het bereiden van de jelly’s duurt ongeveer 20 minuten. Daarna plaats je ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt ze dus vooraf al maken, dat geeft je meer tijd om lekker uit te buiken met je gasten.

De groene-theejelly’s maken
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Breng de suiker met 400 ml water tegen de kook. Los de suiker al roerende op en neem de pan van het vuur. Voeg de theezakjes toe en laat de thee 2 minuten trekken. Verwijder de sticks. Los de goed uitgeknepen gelatine al roerend op in de warme thee en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spoel intussen de puddingvormpjes om met koud water en laat uitlekken (droog ze niet!). Verdeel het fruit met de takjes munt over de vormpjes. Schenk de warme thee over het fruit en laat de jelly's minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Verwijder de vormpjes. Voilà!

Deel:

Dessert

Ca. 20 minuten + ca. 4 uur opstijven

4 personen

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 g suiker
  • 3 zakjes groene thee citroen (PLUS)
  • 75 g bramen
  • 75 g blauwe bessen
  • 4 kleine takes munt
EXTRA
  • 4 puddingvormpjes (inhoud ca. 150 ml)

Ingrediënten

OOK INTERESSANT